preskoči na sadržaj
Vijesti

Blagdan zaštitnika našeg mjesta

    Povodom Dana svetog Mihovila, u organizaciji Sportske udruge Basket i OŠ Gradac, 28. rujna održano je natjecanje  Streetball „Kid's. Ove godine natjecanje je s gračkih Solina premješteno na školsko igralište, s razlogom jer tko bi odolio novom sportskom ruhu igrališta kojim ga je odjenula Općina Gradac.

U dobrom duhu običaja naših starih Gračana koji na blagdan zaštitnika svog mjesta pozivaju rodbinu i prijatelje na zajedničko slavlje, na natjecanje kao i na zajedničku nastavu bili su pozvani i učenici RN iz područnih škola. Tako su grački prvaši i drugaši ugostili prijatelje iz PŠ Brist koja se odazvala domaćinskom pozivu. Zajednička šetnja i potraga za znamenitim građevinama Gradca kao i zajednička nastava u znaku svetog Mihovila, uz učenje obilovala je igrom i veseljem malih susjeda.

Na popodnevnom natjecanju, koje su za RN pripremile učiteljica Perica Šutić i Ranka Radoš, mješovitim ekipama iz prva četiri gračka razreda pridružili su se i natjecatelji iz susjednih Ploča kao i ekipa PŠ Brist. Mali Brišćani potpomognuti prvašom Marijom iz susjedne Podace odnijeli su pobjedu u štafetnim igrama s elementima košarke. Ovogodišnja pobjednica u gađanju „malih trica“ je Marela Jurec, učenica drugog razreda.                                                                                                                                  

Natjecanje učenika viših razreda u košarci, pod vodstvom nastavnika Šimuna Šutića, na kojemu su sudjelovale ekipe iz Gradca, Brista i Metkovića, završilo je pobjedom Močvaraca, mješovite ekipe učenika Brista i Gradca. U gađanju trica najuspješniji je bio učenik Darko Tot iz Metkovića.

Čestitke svim pobjednicima!

  Fotografije
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Koni Bulfon   datum: 8. 10. 2018.

Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Posljednje objave

Korisne informacije

Korisni linkovi
Institucije
 • AZZO
 • MZOS
 • CARNet

Razno


preskoči na navigaciju