preskoči na sadržaj
Vijesti

Smotra projekata iz građanskog odgoja

       Jučer su učenici 2. razreda sudjelovali na Smotri projekata iz građanskog odgoja. Predstavili su naš projekt „Dajem pet za zeleni svijet“ u OŠ Mejaši u Splitu. Na smotri su sudjelovali i učenici iz drugih škola naše županije. Naši predstavnici uspješno su predstavili razredni projekt. Predloženi su za državnu smotru u Zagrebu.
 

                 Mate Rončević, učenik 2. razreda

 

     U srijedu, 3. travnja 2019. godine,  učenice Osnovne škole Gradac Lana Jelačić, Lucija Šutić, Lara Šutić i Luna Peko, s uspjehom su prezentirale projekt Naše poduzeće Sunčana strana na Smotri projekata iz GOO-a  SDŽ-a Projekt građanin. Projekt je usmjeren razvoju poduzetničkih kompetencija, a ciljevi su, između ostalih, razvijanje ekonomske i financijske pismenosti te kreativnosti učenika i svijesti o vlastitim mogućnostima. Mentorice projekta su Branka Perić i Zdenka Oberan.

Projektna ideja nastala je kroz razgovor s učenicima u vezi njihovih profesionalnih interesa. Primijećeno je da su njihovi planovi dijelom usmjereni na bavljenje turizmom kroz poduzetništvo, a veći dio učenika je i sada tijekom ljeta uključeno u obiteljske poslove vezane uz turizam. Stoga smo smatrali da naši učenici trebaju steći više znanja u području poduzetništva. Razvoj poduzetničkih kompetencija nužna je priprema za kasnije sudjelovanje u svijetu rada, ali i uopće odgovornom djelovanju u svim aspektima radnog života, neovisno o odabiru karijere.  Učenici su smatrali da se najbolje uči kroz praksu te predložili osnivanje vlastitog poduzeća. Predlagali su što bi to poduzeće proizvodilo, odnosno kakve bi davalo usluge, kako bi se došlo do početnog kapitala i sredstava za rad, gdje bi se proizvodnja odvijala, odnosno tko bi radio, kako bi nazvali tvrtku te kako bi računali dobit i što bi s njom učinili.

Konačni rezultat bio je osnivanje tvrtke Sunčana strana / Sunny Side, a koja bi se bavila izradom suvenira. Izrađen je logo na način da je na postojeći logo škole dodan slogan poduzeća koji glasi: Uspomene s ljetovanja za vaše sive dane ili na engleskom Our souvenirs for your rainy days. Učenici su istraživali tržište i sačinili poslovni plan. Snimljena je i radio reklama te pripremljeni reklamni letci i reklamne obavijesti na mrežnim stranicama. Kod izbora suvenira vodili smo računa o (modnim) trendovima te njihovoj praktičnosti. Konačni izbor bili su ruksaci i torbe, rukom oslikane marame u bojama škole (osmišljene i do sada proizvedene u okviru Školske zadruge Škatula), topli jastučići punjeni pšenicom i lavandom za grijanje te magneti. Učenici su izrađivali suvenire u okviru izvannastavne aktivnosti učenja šivanja, kao i u svoje slobodno vrijeme.

Pozivamo vas da nas posjetite na Instagramu – @suncanastrana_gradac te da i vi nabavite neki od naših suvenira!

Pod "opširnije" možete preuzeti veće slike i poslušati radio reklamu.

FotografijePriloženi dokumenti:
radio_reklama.m4a (479.08 KB)
slika_1.jpg (84.62 KB)
slika_2.jpg (222.08 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonio Porobija   datum: 4. 4. 2019.

Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Posljednje objave

Korisne informacije

Korisni linkovi
Institucije
 • AZZO
 • MZOS
 • CARNet

Razno


preskoči na navigaciju