preskoči na sadržaj
vijesti

Nastup naših glumaca na Smotri dječjeg dramskog stvaralaštva

   Dramska skupina PŠ Drvenik i ove je godine sudjelovala na 5. smotri dječjeg dramskog stvaralaštva u OŠ Petra Perice u Makarskoj. Učenici su izveli predstavu „Izgubljena u ormaru“ prema romanu Melite Rundek.
Predstava je zaokupila pažnju gledatelja te ih nasmijala i zabavila svojom suvremenom temom i humorističkim elementima. Naime, danas se većina može pronaći u priči o maniji kupovanja odjeće i opsjednutosti svojim izgledom. Sve su to učenici pokazali u svojoj izvedbi, ali su na kraju poručili svima da postoji nešto važnije od izgleda.
Album

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 30. 5. 2019. 15:32

Sajam učeničkih zadruga u Zadvarju

U utorak, 9.4.2019. godine UZ „Škatula“ sudjelovala je na 4. sajmu školskih zadruga  u Zadvarju koji organizira LAG „ADRION“. Sajam je održan u sklopu tradicionalnog robno-stočnog sajma koji se održava svakog utorka. Tako je i naša zadruga dobila priliku, među brojnim poljoprivrednicima, stočarima i obrtnicima, izlagati i prodavati svoje proizvode. Učenice su predstavile zadrugu i zainteresirane kupce upoznale s radom zadruge i našim proizvodima.

Album slika

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 10. 4. 2019. 14:03

Dan narcisa

Udruga "Vita" Ploče i ove se godine priključila humanitarnoj akciji "Dan narcisa". U Drveniku su je proveli učiteljica Vesna Antunović-Marinović, njeni učenici Vito Klinac i Leonarda Slako te Jadranka Vitasović. Tijekom trosatne prodaje na punktovima kraj Studenca i trajektnog pristaništa mještani i putnici imali su priliku dati prilog. Kunu po kunu zaradilo se 1100 kn, a prolaznici su naglasili sreću što novac ide potrebitima. Među darovateljima su bile i žene oboljele od raka koje se hrabro bore, čiji nam optimizam ulijeva nadu. Mi smo tu uvijek za njih te im želimo što brže ozdravljenje. Zahvale svima na prilogu!

Pogledajte album slika.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 23. 3. 2019. 20:10

Županijsko natjecanje iz povijesti

08.04.2019. učenica 8.razreda PŠ. Drvenik Luna Urlić sudjelovala je na Županijskom natjecanju iz povijesti koje je održano u Splitu. Pod vodstvom mentorice Davorke Soče učenica je prošla opsežne pripreme što je i pokazala  dobrim rezultatom. Luni i njezinoj mentorici čestitamo na uspjehu.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 15. 3. 2019. 10:30

Zidne krpe

Ove školske godine uveli smo novu izvananstavnu aktivnost – domaćinstvo. Dosta učenika je pokazalo interes za domaćinstvom, a s vremenom su pokazali i svoju vještinu i kreativnost te zadovoljstvo zbog stvaranja nečeg  što je nastalo njihovim vlastitim radom.  Pripremali su različite vrste kolača: mednjake s preljevom, čokoladne kuglice i kolač od sira kojima su počastili ostale učenike i nastavnike. Nakon što su svladali osnove šivanja i vezenja, učenici su krenuli u izradu zidnih krpa. Vezene zidne krpe su povezane s baštinom našeg zavičaja te smo time htjeli sačuvati dio te baštine povezujući stari običaj izrade krpa s dodavanjem zanimljivih motiva i tekstova.

Slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 12. 3. 2019. 16:32

Maškare u Drveniku

Pokladni utorak je dan koji učenici dočekuju s radošću. To je dan kad se možemo prepustiti mašti i pretvoriti se u što god poželimo.
Ovog su utorka učenici PŠ Drvenik ugostili učenike viših razreda i nastavnike OŠ Gradac. Učionice i hodnike naše škole preplavile su brojne maškare. Bilo je neobično doživjeti toliki broj učenika u našoj školi, ali ujedno i jedno lijepo iskustvo za učenike i nastavnike. Nakon nastave su svi zajedno u maškaranoj povorci prošetali po mjestu i onda se vratili na školsko igralište gdje su se počastili grickalicama i kolačima te nastavili za zabavom. Pobjednici sportskih igara i najbolje maske dobili su zaslužene nagrade.

Album fotografija

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 6. 3. 2019. 13:16

LIDRANO 2019.

Učenici dramske skupine PŠ Drvenik sudjelovali su na međuopćinskoj razini natjecanja LiDraNo 2019. održanoj 1. veljače u dvorani Arte u Makarskoj.

Osmeročlana skupina mladih glumačkih nada izvela je igrokaz – adaptaciju romana Melite Rundek „Izgubljena u ormaru“. Nastupili su među osam skupina iz ostalih škola, ali bez obzira na odličan nastup, ipak se nisu uspjeli plasirati na županijsku razinu natjecanja. Bilo je to još jedno poučno i zabavno iskustvo za sve učenike koji su sudjelovali.

Ovim putem zahvaljujemo DVD-u Drvenik, a posebno Deanu Kostaniću koji je vozio naše učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 6. 2. 2019. 15:41

Božićna priredba u Drveniku

Naša tradicionalna priredba uoči blagdana na kraju prvog polugodišta i ove je godine bila jako uspješna. Iako smo mala škola i imamo malo učenika, svi su se potrudili da obogate  program i da daju najbolje od sebe. Nije nedostajalo pjesme, plesa, recitacija ni igrokaza u kojima su uživali brojni posjetitelji.

Učenici i njihove učiteljice i nastavnice zaslužili su pohvale za svoj trud i rad, kao i umijeće koje su pokazali tijekom ove priredbe.

Hvala svim roditeljima i ostalim posjetiteljima koji nas podržavaju i koji su svojim dolaskom uveličali našu svečanost.
slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 21. 12. 2018. 18:36

Božićni sajam u Zadvarju

LAG ''ADRION'' organizirao je 3. sajam učeničkih zadruga – Božićni sajam 11.12.2018. u Zadvarju.

Naša UZ ''Škatula'' sudjelovala je na sajmu gdje je desetak zadruga predstavilo i prodavalo proizvode i ukrase vlastite izrade.  Učenice, koje su predstavljale našu zadrugu, imale su prilike vidjeti kako izgleda tradicionalni robno-stočni sajam s dugogodišnjom tradicijom. Također su se susrele s kravama, kozama, svinjama, kokošima i ostalim domaćim životinjama koje su imale prilike vidjeti na sajmu.
Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 16. 12. 2018. 20:55

Večer matematike

         U cilju poticanja pozitivnog stava prema matematici održali smo „Večer matematike“ u našoj školi.

Zabavnim aktivnostima otkrili smo često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike.

U prvom dijelu radionice uz stvarne životne primjere kroz povijest odgovorili smo na pitanje koje često učenici postavljaju sami sebi – „Što ovo nama treba u životu?!“.

Dok u drugom dijelu radionice smo zavirili u svijet (de)šifriranja i otkrili ljepotu kriptografije kao znanosti koja se bavi logičkom promjenom podataka.

Nakon više od 2h druženja svi smo otišli sa malo drugačijim pogledom na matematiku i njenu ulogu u svakodnevnom životu.   

Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Koni Bulfon  datum: 7. 12. 2018. 12:55

Izložba humanitarnog karaktera

Prošlog petka, 30.11. Dječji vrtić „Mali princ“ organizirao je božićnu prodajnu izložbu humanitarnog karaktera. Sredstva su se prikupljala u svrhu pomoći u liječenju petogodišnjeg dječaka iz Gradca. Izložbi su se pridružili učenici prvog i četvrtog razreda PŠ Drvenik. Kao i uvijek Drveničani i ostali prolaznici pokazali su veliko i toplo srce. Božić je vrijeme ljubavi i mira, a ljudska toplina iskazana je malim, ali velikim prilogom. Prilogom nadanja, čovječnosti, buduće sreće. Nadamo se da će ovo biti kap humanosti koja će se tijekom Adventa pretvoriti u ocean dobrote. Pomozite i vi malenom dječaku, otvorite svoja srca i pružite ljubav.
Hvala svima u ime tete Klaudije i učiteljice Vesne.
Slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 2. 12. 2018. 22:47

Edukacija o arheologiji i očuvanju kulturne baštine

U Područnoj školi Drvenik 23.11.2018. održana je radionica pod nazivom „Edukacija o arheologiji i očuvanju kulturne baštine u osnovnim školama“ koju su vodili arheolog i povjesničar Ivan Huljev te apsolventica arheologije Jelena Glamać, članovi udruge „Kačić“. U suradnji s učiteljicom povijesti radionica je održana tijekom dva školska sata.

Učenici od petog do osmog razreda imali su priliku saznati  što je arheologija, čime se bavi, kako izgledaju kopnena i podvodna arheološka istraživanja te zašto je bitno očuvanje kulturne baštine i arheoloških lokaliteta. Bilo je govora o tome koje se metode, alati i tehnologije koriste u istraživanjima te s kakvim se izazovima susreću arheolozi. Uz to, cilj je bio i educirati učenike o ustanovama i institucijama koje brinu o zaštiti kulturne baštine te kome odnijeti i prijaviti eventualne pronalaske arheološkog materijala. Također, govorilo se i o lokalnim arheološkim lokalitetima poput prapovijesne gradine Plana,  utvrde Gradina iz 17. stoljeća, nalazima s rimske vile rustike u Donjoj vali što je učenike jako zanimalo. Po završetku radionice učenici su imali priliku razgledati ulomke keramičkih posuda iz raznih povijesnih razdoblja te vidjeti komade kremena i saznati za što se i kako primjenjivao.
    slika 2    slika 3

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 27. 11. 2018. 18:49

Dan sjećanja na Vukovar

Učenici i nastavnici su i ove godine prigodno obilježili Dan sjećanja na Vukovar i odali počast svim žrtvama Domovinskog rata. Napravljen  je pano s temom ''Traženje riječi za Vukovar'', dio učenika je upalio svijeće te su svi zajedno pogledali prezentaciju o Vukovaru koju su izradili  učenici 8. razreda sa svojom nastavnicom na satu povijesti, a sve je zaokruženo recitiranjem pjesme ''Traženje riječi za Vukovar''.
slike

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 16. 11. 2018. 18:21

Dan kruha

12.10.2018. obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Drvenik. Učenici 5. i 6. razreda u školskoj su kuhinji ispekli krekere sa sjemenkama i usput naučili da i zdrave grickalice mogu biti ukusne. Peciva i kolače učenici svih razreda napravili su uz pomoć roditelja i donijeli u školu te ih je nakon prigodne molitve blagoslovio fra Niko. Prodaja, koja je održana pokraj trajektnog pristaništa, bila je uspješna na zadovoljstvo učenika i mještana koji su se osladili ukusnim slasticama.
Pogledajte ovdje fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 12. 10. 2018. 22:45

Dani svemira

Povodom ovogodišnjeg Tjedna svemira učenici viših razreda PŠ Drvenik sudjelovali su u projektu Dani svemira. Nakon gledanja filma „Apollo 13“ na red su došle prezentacije. Učenici 5. i 6. razreda crtali su stripove i crteže o svemiru i izvanzemaljcima, učenici 7. razreda su izradili plakate o izvanzemaljcima i  NLO-ima, a učenici 8. razreda su zajedno izradili PowerPoint prezentaciju  o planetima Sunčevog sustava. Bilo je tu dosta nepoznatih i zanimljivih podataka, crteža pa čak i znanstveno-fantastičnih priča. Učenici su bili zadovoljni jer su na zabavan i zanimljiv način naučili i nešto novo.

Pogledajte ovdje fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Porobija  datum: 12. 10. 2018. 22:43

Europski dan jezika

Dana 26. rujna na inicijativu Vijeća Europe od 2001. obilježava se Europski dan jezika, kako bi se upozorilo javnost na važnost učenja jezika i raznolikost raspona naučenih jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Autorizirani korisnik iz druge škole   datum: 1. 10. 2018. 21:56

Naši prijatelji vatrogasci

   Prijatelji naše škole, vatrogasci DVD-a Drvenik i njihov zapovjednik Johnny Kostanić u petak su posjetili našu školu. Ispred škole  su parkirali  dvije cisterne i znatiželjnim učenicima i djeci iz vrtića pokazali sadržaj cisterni te im objasnili čemu što služi. Na cisterne su spojili cijevi, a djeca su šmrkovima polijevala školsko igralište. Vatrogasci su podijelili majice, kape, balone, bojice i bojanke. Dječjoj sreći nije bilo kraja. Odličan nastavak suradnje škole i DVD-a Drvenik i dobročiniteljstva naših vatrogasaca sa željom da u budućnosti i neki od naših učenika krenu njihovim stopama i postanu ljudi velikog srca. Veliko hvala zapovjedniku i svim ostalim članovima DVD-a.

Pofledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Koni Bulfon  datum: 15. 9. 2018. 14:54
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Posljednje objave
preskoči na navigaciju